Team Lindatorm

Spökjakten fortsätter och nu har vi loggat sju spöken

Sen förra rapporten efter två loggade spöken har vi loggat ytterligare fem spöken och har nu loggat sju spöken totalt.  Vi har även sorterat om deltagarlistan i spökjakten, så deltagarna står i fallande ordning efter gissningarna och därmed blir lite mera översiktlig.

Vi har nu varit en vecka i Berlin och här kommer vi vara tills början på juni under tiden som jag går en tyskkurs.  I Berlin och Potsdam har det kommit totalt nio nya virtuella sen förra gången vi var här.  Vi har besökt en del av platserna de ligger på tidigare, men några platser är nya för oss och och det skadar inte att studera några av de ”gamla” platserna lite extra heller.  Vår förhoppning är i alla fall att vi ska hinna besöka alla under tiden vi är här och det har börjat bra.

Europa-Center

Europa-Center ligger i ett område vi ofta brukar bo i när vi är i Berlin och det ligger nu längs min skolväg, så det tog inte lång tid efter vi kom hit innan vi loggat ”Klockorna vid Europa-Center”.  Det är två klockor som ska besökas.  Den ena kände vi mycket väl till, men den andra hade vi trots alla besök i området aldrig tidigare lagt märke till.

Brandenburger Tor

Brandenburger Tor är väl bland de första sevärdheterna man brukar besök i Berlin och vi har varit där många gånger tidigare.  Nu blev det en extra avstickare efter kursen en dag för att göra en selfie.  Vi passade även på att göra en geologisk studie så vi äntligen kunde logga earthcachen där också.

Meine Avus

Ett spöke till minne om en teststräcka med autobahnliknande väg.  Denna ligger nära mässan i Berlin och längs bussens väg hem från skolan, så vi hoppade av, gick en promenad, fotograferade och gick tillbaka till bussen.

Flatowturm

Eller der verwunschene Turm som cacheägaren har valt att kalla cachen.  Den ligger i Park Babelsberg i Potsdam och CO har verkligen gjort en spännande historia runt det hela.  I samband med utflykten till Potsdam loggade vi även två andra cacher och besökte ett event.  Vi känner några cachare här sen tidigare och det är alltid ett mycket trevligt välkomnande när vi dyker upp på eventen här.

East Side Gallery

Detta är en 1,3 kilometer lång sträcka av Berlinmuren som står kvar och den har dekorerats av många konstnärer.  Vi hade varit här två gånger tidigare, en gång i så varmt väder att det olidligt och en gång i sura vintervindar, så vi var glada att få lagom bra väder och en trevlig promenad för en gångs skull!

Det finns fyra virtuella kvar att logga i Berlin och Potsdam.  Den i Riksdagen kräver en bokad tid och det har vi fixat.  Vill man inte stå i låååång kö så bokar man helst hemifrån minst 2-3 veckor innan sitt besök.

Den sista som ligger i Neues Palais i Potsdam ska man kunna lösa hemifrån och sen ta ett foto på platsen, men den ska vara enklare att lösa på plats.  Det kräver dock både inträde och att man betalar för en audioguide.  Jag har så långt inte lyckats hitta all information på nätet, men det är fint vid Neues Palais och San Souci parken, så vi har inget emot att göra en utflykt dit.  Man måste ju oavsett ta fotot och kanske det är cachen som ska till för att vi ska göra ett besök i slottet.

Sen finns det två vid den gamla flygplatsen Tempelhof, men dit vill vi gärna göra en utflykt en dag jag är ledig från skolan då det finnas annat vi vill se i närheten också.

Förutom de virtuella har det blivit nån cache här och där och vi har sett till att få minst en logg varje dag.  Förhoppningen är att strecken ska hålla hela resan, men vi kan ju hamna på ställen med få eller ingen cacher, så vi får se hur det går.  Det är inte många gånger vi har varit uppe i streak på 16 dagar, så vi är redan rätt nöjda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *