Team Lindatorm

Alla spöken i Berlin och Potsdam fångade!

Ja, nu har vi äntligen loggat alla spöken i Berlin och Potsdam.  Det innebär att vi nu är uppe i 11 spöken så långt på denna resa och att vi loggat fyra nya sen förra inlägget.  För oss som har varit här en hel månad så har det inte varit något problem att logga alla, men det krävs att man flänger runt lite och det krävs även lite planering.  Vi återkommer om det under varje cache nedan.

Eagle Square – Airport Tempelhof

I samband med att vi besökte ”Karneval Der Kulturen” passade vi på att göra avstickaren hit för att fotografera oss tillsammans med örnen som finns utanför terminalbyggnaderna vid den gamla flygplatsen Tempelhof.

Neues Palais

Neues Palais är ett av flera slott i parken San Souci i Potsdam.  Denna virtuella ska gå att lösa genom att söka på internet, men det ska vara svårt att hitta informationen, därför D4.  Vi lyckades endast hitta 3-4 av de sju sakerna man behöver ta reda på för att få godkänt på cachen.  Man måste oavsett besöka slottet för att ta ett foto, så vi bestämde oss för att göra en utflykt.  Park San Souci är jättefin, det visste vi sen tidigare och vi hade ju aldrig varit in i Neues Palais, så det var väl dags nu då.

Man får se till att komma i öppettiderna och betala inträde samt fototillstånd för att kunna logga denna.  Öppettider och mera information hittar ni här.  Vårt förslag är att ni även gör en promenad i parken hela vägen bort till Schloss San Souci i den andra ändan av parken.

DIE glasskuppel

För att logga denna krävs ett besök i glaskupolen på Riksdagen i Berlin.  Att besöka Riksdagen är gratis, men man måste boka en tid i förväg.  Man kan få en tid nån av de två närmsta dagarna genom att boka på plats, men det är som oftast låååånga köer där.

För att kunna bestämma tid själv och slippa stå i kö så är det bästa att boka över internet minst ett par veckor i förväg.  Det finns tider på kortare varsel, men när vi bokade lite utanför högsäsong så var det betydligt mera tider att välja på ett par veckor fram i tid.  Information om bokning hittar ni här.

Tempelhof – The X Marks the spot

När vi besökte Tempelhof för att logga den virtuella vid örnen som vi har skrivit om längre upp så var det nåt billopp på de gamla landningsbanorna, så denna cache var inte tillgänglig.  Sen har det varit så varmt att vi har inte haft nån lust att promenera på landningsbanorna i solsken, men nu började det närma sig avresa från Berlin, så i går gjorde vi slag i saken.  Det var lika varmt och j***igt som vi hade sett för oss, men nu har vi hittat X-et, och med det det sista av de spöken som är aktiva i Berlin och Potsdam just nu.

I morgon åker vi vidare och nu blir det nomadliv resten av resan.  Vi hoppas träffa på lite spöken här och där och har även några event i sikte.  Nästa helg blir vi till exempel att träffa på megaevent i Bratwürstland.  Någon som ska dit?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *